Ligjeruesit

Java e Arkitekturës në Prishtinë organizohet nga Fondacioni Kosovar i Arkitekturës në partneritet të ngusht me Komunën e Prishtinës dhe me Future Architecture Platform. PAW është ngjarje e pervitshme e cila për qëllim kryesor ka prezentimin e teorive dhe metodologjive bashkëkohore në fushën e arkitekturës dhe planifikimit urban para komunitetit arkitektonik dhe publikut të gjërë.

Këtë vit tema e PAW do jetë “Gjithëpërfshirja” dhe KAF ka ftuar një numër të arkitektëve dhe urbanistëve të mirënjohur nga e gjithë bota për ti prezentuar konceptet dhe punën e tyre në zgjedhjën e problemeve të qytetit bashkëkohor. Me aktivitete të numërta sikurse Ligjerata, Puntori, Ekspozita, Shfaqje te dokumentarëve dhe konkurse, PAW edhe këtë vit do ta shëndroj Prishtinën në një qendër regjionale të shkëmbimit të metodologjive, përvojës dhe eksperimentimeve arkitektonike dhe urbane. Për herë të parë Java këtë vit Java e Arkitekturës do organizoj aktivitete edhe në Fushë Kosovë dhe Prizren. 


Andrija Rusan

Andrija Rusan

Andrija Rusan ka lindur në Zagreb në vitin 1957. Diplomoi nga Fakulteti i Arkitekturës në Zagreb në vitin 1980 ku edhe punoi deri në vitin 1984 si asistent i asociuar. Ai ka punuar si arkitekt i pavarur dhe si udhëheqës i ateliesë së tij atelier Ru...

Bernard Khoury

Bernard Khoury

Bernard Khoury ka studiuar për arkitekturë në shkollën e Dizajnit Rhode Island (BFA 1990/B.Arch 1991). Studimet e larta arkitektonike i kreu në Universitetin  Harvard (M.Arch 1993). Në vitin 2001, ai u nderua nga bashkia e Romës për çmimin Borromin...

Martino Stierli

Martino Stierli

Martino Stierli është kurator për Arkitekturë dhe Dizajn në Muzeun e Artit Modern në New York (MOMA), një rol që ai mori në mars të vitit 2015. Z. Stierli mbikëqyrë programin e gjerë të ekspozitave të veçanta, instalim...

Jan Knikker

Jan Knikker

Jan Knikker (Bad Soden Ts 1972) ju bashkua MVRDV-së vitin 2008. Duke filluar karrierën e tij si gazetar Jan më vonë formoi imazhin publik të OMA për gati një dekadë. Si partner në MVRDV, Jan drejton përpjekjet e Zhvillimit të Biznesit dhe m...

Jack Self

Jack Self

Jack Self (1987) është një arkitekt dhe shkrimtar me bazë në Londër. Ai është drejtori i fondacionit REAL dhe bashkë-kurator i Pavilionit Britanik në Bienalen e Venecieas 2016. Shkrimet e tij janë shfaqur në revistat Architectural Desig...

Vladimir Kulic

Vladimir Kulic

Vladimir Kulić është një historian, kurator dhe kritik i arkitekturës, dhe një profesor i asociuar i historisë dhe teorisë së arkitekturës në Universitetin Atlantik Florida. Së bashku me Maroje Mrduljas menaxhuan projektin hulumtues nd&eum...

Vera Seriakov & Nela Kadic

Vera Seriakov & Nela Kadic

BLOK u themelua nga tre arkitekt me bazë në Vienë Nela Kadic, Vera Seriakov dhe Markus Tomaselli. Arkitektet janë duke punuar së bashku që nga viti 2010 - qysh nga universiteti. Kanë zhvilluar një mënyrë të vecant për krijimin e imazheve ...

Tomaz Pipan

Tomaz Pipan

Tomaž Pipan përfundoi studimet pasuniversitar në Fakultetin e Arkitekturës në Lubjanë. Ai vazhdoi shkollimin e tij në Angli dhe në vitin 2008  përfundoi me sukses masterin në degën e Peisazhit Urban në Architecture Association, Shkolla e A...

Merve Bedir

Merve Bedir

Merve Bedir është arkitekte dhe partnere e zyrës Land + Civilization Compositions (L + CC) e bazuar në Stambol. Merve është kandidate për PhD në Universitetin e Teknologjise Delft, Fakultetin e Arkitekturës. Puna e Merves fokusohet në një divers...

Toestand

Toestand

 Toestand është një organizatë e cila fokusohet në riaktivizimin socio-kulturor të hapësirave të lira në qytet. Hapësira e lirë (si në fjalë e lirë, por edhe si në kafe e lirë) është e pakët, sidomos ...

Esen Gökçe Özdamar

Esen Gökçe Özdamar

Esen Gökçe Özdamar është Asistent Profesoreshë, themeluese, si dhe udhëheqëse e Departamentit të Arkitekturës së Universitetit Namik Kemal, Tekirdağ. Ajo e kreu masterin (MSc) dhe PhD në programin e Dizajnit Arkitektonik në Universi...

Bence Komlosi

Bence Komlosi

Dotlinearchitects është një qendër mendje hapur në Barcelonë, Budapest dhe Zürich. Kryesisht fokusohet në fushën e hulumtimit, arkitekturës dhe zhvillimit lokal, ndërkohë vazhdimisht bashkëpunon me partnerët global. Bashkëdiz...

Joni Baboci

Joni Baboci

Joni Baboci është një arkitekt, planifikues dhe urbanist entuziast. Aktualisht punon si Drejtor i Përgjithshëm për Planifikim dhe Zhvillim Urban në Bashkinë e Tiranës. Përvoja e tij e mëparshme shtrihet nga sektori privat në një num&eu...

Erblin Bucaliu

Erblin Bucaliu

Kariera profesionale e Erblin Bucaliut përfshinë qasje strategjike për një varg të gjerë të projekteve që veprojnë në vijat lidhëse mes arkitekturës, peisazhit dhe urbanizmit. Puna e tij rrjedhë nga integrimi bashkëkohorë i h...

Elena Madison

Elena Madison

Elena Madison është një planere e urbanizmit me përvojë të pasur në planifikimin dhe projektimin e parqeve, shesheve, kampuseve dhe hapësirave qytetar dhe kulturore. Një veterane e Placemaking, Elena ka një pasion për të punuar me njerë...

Aljoša Dekleva

Aljoša Dekleva

Aljosa Dekleva i lindur në vitin 1972, ka diplomuar në Fakultetin e Arkitekturës, Universiteti i Lubjanës, Slloveni. Në vitin 1998 filloi praktikën e tij të parë arkitektonike duke fituar disa konkurse lokale. Ai diplomoi nga programi pasuniversitar në de...

PAW

Na ndiqni

Prano informatat