Prishtina Architecture Week 2016 – Inclusivity

Java e Arkitekturës në Prishtinë organizohet nga Fondacioni Kosovar i Arkitekturës në partneritet të ngusht me Komunën e Prishtinës dhe me Future Architecture Platform. PAW është ngjarje e pervitshme e cila për qëllim kryesor ka prezentimin e teorive dhe metodologjive bashkëkohore në fushën e arkitekturës dhe planifikimit urban para komunitetit arkitektonik dhe publikut të gjërë.

Këtë vit tema e PAW do jetë “Gjithëpërfshirja” dhe KAF ka ftuar një numër të arkitektëve dhe urbanistëve të mirënjohur nga e gjithë bota për ti prezentuar konceptet dhe punën e tyre në zgjedhjën e problemeve të qytetit bashkëkohor. Me aktivitete të numërta sikurse Ligjerata, Puntori, Ekspozita, Shfaqje te dokumentarëve dhe konkurse, PAW edhe këtë vit do ta shëndroj Prishtinën në një qendër regjionale të shkëmbimit të metodologjive, përvojës dhe eksperimentimeve arkitektonike dhe urbane. Për herë të parë Java këtë vit Java e Arkitekturës do organizoj aktivitete edhe në Fushë Kosovë dhe Prizren. 


 

Bekim Ramku
Drejtor

Nol Binakaj
Zv-Drejtor

Event Coordinator
Rudina Voca

Fjolle Caka

Erine Mulolli

Jetlir Dermaku

Bledian Salihu

Sokol Belegu

Butrint Gerguri

Shqipdon Arifi

Vullkan Qerimi

Zekirja Jakupi

Arlinda Spahija

Jeta Bejtullahu

Art Zymberi
 

PAW

Na ndiqni

Prano informatat