Retrospektive Enti per Urbanizem dhe Projektim 1960 - 2015

Ekspozita Retrospeltive e punes se Entit per Urbanizem dhe Projektim e mundesuar nga Asociacioni i Arkitekteve te Kosoves do nis Javen e Arkitektures ne Prishtine me 4 korrik ne ora 12.00.  Ekspozita do jete e hapur pergjat javes se arkitektures nga ora 10.00 deri ne 17.00 per cdo dite.   Ekspozita ka për qëllim para...

Puntoria e PPS - Placemaking and the Power of 10

I.  PLACEMAKING WORKSHOP   Process and Public Outreach Project for Public Spaces engages the community and other stakeholders in the planning process through focus groups, interviews, pop-up activities, and Placemaking workshops.  The Placemaking approach is a way to ensure that public spaces achieve the goals that matte...

Betonski Spavaci

Socializmi takon Kapitalizmin   Autoret e serijalit: Saša Ban, Miljenka Čogelja, Maroje Mrduljaš, Nevenka Sablić Drejtori: Saša Ban Skenari: Saša Ban, Maroje Mrduljaš, Nevenka Sablić Producentet: Miljenka Čogelja, Dana Budisavljević Kamera: Hrvoje Franjić Montazha: Vanja Siruček Udheh...

Hotel Gracanica BNArchitects

Hotel Gracanica është një projekt i tre shokëve, Andreas Wormser, Atlan Gidzic dhe Hisen Gashnjani.  E gjitha filloi në vitin 2008, por kërkimi për vend të përshtatshëm në afërsi të Prishtinës zgjati mbi 2 vite.  Ishte e rëndësishme që të g...

KAF behet partner institucional i DoCoMoMo_International

KAF behet partner institucional i DoCoMoMo_International

Pas themelimit te DoCoMoMo_Kosova, deges kombetare te DoCoMoMo_International, Fondacioni Kosovar i Arkitektures u pranua si Partner Institucional i organizates me te madhe ne Bote per mbrojtjen e Objekteve, Sajteve dhe Lagjeve te Levizjes Moderniste ne Arkitekture. Ne bashkpunim me DoCoMoMo_International dhe DoCoMoMo_Kosova, Fondacioni meton t

Ndicni Ligjeratat e PAW16

Ndicni Ligjeratat e PAW16

Te gjitha ligjeratat e Javes se Arkitektures ne Prishtine 2016 mund ti ndicni ne kanali zyrtar te Fondacionit Kosovar te Arkitektures ne Youtube. Ne mesin e 14 perzentimeve dhe ligjeratave jane edhe ligjerata nga Martino Stierli, kuratori i Muzeut te Artit Modern ne New York, Elena Madison nga Project for Public Space, Bernard Khoury nga Beiruti si

Behar Neziraj fitues i Students Review

Behar Neziraj fitues i Students Review

Punimi i studentit të UBT-së Behar Neziraj shpallet si punimi më i mirë për vitin akademik 2015-2016. Ekspozita tradicionale "Students Review" e cila organizohet për të 4-tën herë në kuadër të Javës së Arkitekturës në Prishtinë, ekspozon punimet m&eu

Organisers

Supporters

Partners

PAW

Na ndiqni

Prano informatat